TEST POTRAVINOVÉ INTOLERANCE

Odběrová souprava

Máte potíže, jejichž příčinu je obtížné diagnostikovat?
Trápíte se už léta a lékaři odstraňují pouze příznaky vašich problémů?
Možná na vás jídlo, které jíte, působí negativně.

Jak to funguje?

¹  Vzorek krve si odeberete z konečku prstu sami dle přiloženého návodu
² 
Vzorek odešlete k nám
³  Do 20 dnů obdržíte na email výsledky v PDF

iso_17iso_2008

Podrobné informace o testu naléznete níž
↓ 

 

Dostupnost Na dotaz
4 250 Kč
TEST POTRAVINOVÉ INTOLERANCE

Dlouhodobé obtížně diagnostikovatelné stavy může způsobovat potravinová intolerance.
Jedná se o nepřiměřenou reakci organismu na složky některých potravin.
Nepřiměřená reakce organismu vzniká, když imunitní systém považuje určité potraviny za hrozbu 
a začne proti nim produkovat protilátky třídy IgG.

Naše analýza umožňuje zjistit, které potraviny jsou pro vaše tělo problematické.
Testy se provádí v laboratoři moderní metodou Western Blot II. 

Na základě získaného výsledku by měla být provedena eliminační dieta, která trvá 3 až 6 měsíců
Po uplynutí této doby, pokud nedojde k recidivě příznaků, lze vybrané potraviny příležitostně konzumovat. 
Eliminační dieta by měla být prováděna pod dohledem dietologa a v případně také lékaře.

Kdo by měl test provést?

Test potravinové intolerance závislé na IgG se doporučuje v případě následujících onemocnění:

  • astma
  • atopie
  • nespavost
  • průjem
  • bolesti hlavy
  • bolesti kloubů
  • celiakie
  • deprese
  • podrážděnost
  • ekzém
  • fibromyalgie
  • hypoglykémie
  • úzkost
  • migrény
  • pomočování do postele
  • hyperaktivita u dětí (ADHD)
  • gastritida
  • dermatologické problémy
  • přibývání na váze
  • revmatoidní artritida
  • ulcerózní kolitida
  • nadýmání
  • dermatitida
  • zácpa
  • syndrom dráždivého tračníku
  • malabsorpce potravin
  • chronická únava

Vyšetření se nedoporučuje provádět během léčby a bezprostředně po ní imunosupresivy, steroidy a dalšími léky, které narušují aktivitu imunitního systému ve smyslu reakce III. typu, v případě snížení celkového množství IgG protilátek, po desenzibilizační terapii alergií,
během nebo po delší dietě nebo po vyloučení významných potravin (skutečná reakce na ně nemusí být na testu patrná).

Seznam zkoumaných potravin

Obiloviny obsahující lepek

Lepek
Ovesná mouka
Žitná mouka
Ječná mouka
Pšeničná mouka

Bezlepkové obiloviny a alternativní produkty

Kukuřice
Pohanková mouka
Rýže

Maso

Kuře
Vařené vepřové maso
Hovězí maso

Mléčné výrobky a vejce

Beta-laktoglobulin
Kasein
Tavený sýr
Slepičí vejce - bílkoviny
Kozí mléko
Slepičí žloutek
Kravské mléko

Ovoce

Banán
Jablko
Pomeranče
Figa
Kiwi
Hrozny (světlé/tmavé)

Bylinky a koření

Kari
Hořčice
Vanilka
Česnek
Pepř (černý/bílý)

Semena a ořechy

Kakao
Lískové oříšky
Arašídy
Mandle
Ořech

Zelenina

Brokolice
Mrkev
Brambory
Cibule
Pórek
Bílé zelí
Rajčata

Luštěniny

Fazole
Čočka
Zelené fazole
Sójové boby

Ryby a mořské plody

Treska
Tuňák
Krevety
Losos

Další

Pekařské kvasnice
Káva
Med

Černý čaj
Směs hub (hlíva ústřičná, hlíva kloubatá,
houby shiitake, liška obecná)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: